Zondag 17 November 2019 - 08:20   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Roos Van Acker openhartig over verlies van kindje: “Dit heb ik me achteraf afgevraagd”

Roos Van Acker openhartig over verlies van kindje: “Dit heb ik me achteraf afgevraagd”

In 2018 kreeg Roos Van Acker (43) een miskraam. In Het Laatste Nieuws vertelt ze openhartig over haar ‘zwangerschapsverlies’, zoals ze het zelf liever noemt.

“Ik was al een jaar met de pil gestopt toen we er in 2018 voor gingen”, legt de presentatrice uit. “De redenering was: ik heb dat zo lang geslikt, laat dat maar even uit mijn lichaam verdwijnen. Maar toen was het voor echt. Vrijen met je lief terwijl je weet: hier komt misschien een kindje van, dat vond ik zo bijzonder.”

“Al viel het wel in een drukke periode”, vervolgt ze. “Ik was bezig met een theatertournee, deed ochtendradio, ik had zenuwen, sliep soms slecht... Achteraf heb ik me afgevraagd: was het allemaal een beetje té? Ach. Je zoekt het overal.”

“Ik was meteen zwanger”, zegt Roos. “Tobias en ik waren zo blij. De toekomst wordt direct anders, die uitgerekende datum zit in je hoofd en in je hart. Ik voelde ook een grote fierheid. Ik was tenslotte 41, stiekem dacht ik: ’Yes! Ik heb de statistieken verslagen. Ik kán dit! Op en top vrouw!’”

Maar toen ging het mis. “Na een paar weken kreeg ik bloedverlies. Ik ging op Google kijken, wat enige geruststelling bracht. Kon gebeuren, las ik, misschien was het nog een innestelingsbloeding... Maar het bleef duren.” Roos maakte een afspraak bij de gynaecoloog, waar ze naartoe ging zónder Tobias.

“Dat was fout, en ik heb me achteraf bij Tobias geëxcuseerd: het was beter geweest als hij mee had kunnen gaan. Nu kon ik hem alleen maar de echo tonen, de laatste foto van ons kindje. Het is een verdriet dat je moet kunnen delen, het snijdt zo diep.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Roos Van Acker  I  shownieuws