Maandag 18 November 2019 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Boze Clara Cleymans haalt zwaar uit: "Hier word ik zo triest van"

Boze Clara Cleymans haalt zwaar uit:

Clara Cleymans is niet mals voor de besparingen in de cultuursector. In een lang bericht op Instagram haalt de actrice fors uit.

"Rare wereld. Word zo triest te denken dat buitenproportionele besparingen kunnen worden doorgevoerd omdat hier een achterban voor bestaat. Omdat mensen steeds maar weer tegen elkaar worden uitgespeeld. En nu wordt er ook nog eens bewust schaarste gecreëerd", schrijft Clara.

"Want er is geld. En er is meermaals aangetoond dat cultuursubsidies uiteindelijk tot driemaal toe opbrengen... En dan hebben we het nog niet over de schrappingen bij kritische journalistiek... Ik dacht dat ik zulke politieke beslissingen enkel ging tegenkomen op de zwarte pagina`s van onze geschiedenisboeken."

Bon, ik klim weer op mijn roze babywolk. Maar vandaar houd ik het in de gaten. Hup hup diegenen die actie ondernemen. En dank aan iedereen die meeleeft", aldus Clara.

View this post on Instagram

Rare wereld. Word zo triest te denken dat buitenproportionele besparingen kunnen worden doorgevoerd omdat hier een achterban voor bestaat. Omdat mensen steeds maar weer tegen elkaar worden uitgespeeld. En nu wordt er ook nog eens bewust schaarste gecreëerd. Want er is geld. En er is meermaals aangetoond dat cultuursubsidies uiteindelijk tot driemaal toe opbrengen... En dan hebben we het nog niet over de schrappingen bij kritische journalistiek... Ik dacht dat ik zulke politieke beslissingen enkel ging tegenkomen op de zwarte pagina`s van onze geschiedenisboeken. 🤔 Bon, ik klim weer op mijn roze babywolk. Maar vandaar houd ik het in de gaten. 👀Hup hup diegenen die actie ondernemen. En dank aan iedereen die meeleeft. @deschonecompanie @de_acteursgilde #stateofthearts #thisisourculture

A post shared by Claracleymans (@claracleymans) on

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Clara Cleymans  I  shownieuws