Maandag 18 November 2019 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Anuna De Wever neemt erg ingrijpend besluit: "Dit is een zeer moeilijke beslissing"

Anuna De Wever neemt erg ingrijpend besluit:

Anuna De Wever, haar oudere zus Josefien Hoerée en Adélaïde Charlier, activisten van Youth for Climate, geraken niet tijdig in Madrid, waar de 25ste VN-klimaatconferentie begin december start. Ze bevinden zich momenteel in het Amazonewoud.

Normaal gezien had de klimaattop plaatsgevonden in Chili, maar vanwege de protesten in het Zuid-Amerikaanse land, heeft Chili die top geannuleerd. "Anuna, Josefien en ik zullen COP25 niet bijwonen”, kondigt Charlier aan in een persbericht. “We geraken er enkel als we het vliegtuig nemen, maar dat is geen optie in het kader van dit project. Een delegatie van YFC Belgium reist af naar de COP. Zij zullen de verantwoordelijkheid van onze politici en hun gebrek aan ambitie aan de kaak stellen.”

Ze geven wel nog toe dat het een "moeilijke beslissing" was om niet naar Madrid te gaan. De jongeren stellen wel dat de klimaattop in Madrid “goed nieuws is voor onze kimaatministers”. “Zij kunnen nu makkelijk te trein nemen en zo bijdragen aan de oplossing, en niet aan het probleem.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anuna De Wever  I  n365