-->

Delhaize onder vuur: “Bedankt voor de plastic rommel”

Delhaize onder vuur: “Bedankt voor de plastic rommel”
Maandag 4 Februari 2019 - 07:46   I   Foto: Twitter   I   door Redactie

Piepkleine bouwblokjes in een grote plastic verpakking. Het wakkerde een storm van kritiek aan voor de supermarktketen Delhaize, zo meldt VRT NWS. Delhaize reageert nu: “We geven grif toe dat we een inschattingsfout hebben gemaakt met deze actie.”

Afgelopen weekend regende het een stormvloed aan klachten en verwijten aan het adres van Delhaize. Klanten waren allesbehalve tevreden over de grote plastic verpakkingen die uitgedeeld werden aan de kassa, met daarin 1 gratis (piep)klein bouwblokje dat ooit een blokjes-supermarkt kan worden.

“Voor Delhaize is onze aarde onuitputtelijk” en “Hartelijk dank Delhaize om mee te werken aan de afvalberg” zijn enkele van de vele opmerkingen op sociale media.

Delhaize ziet nu zijn fout in en biedt z’n excuses aan. We begrijpen de verontwaardiging", zegt woordvoerder Roel Dekelver van Delhaize in ‘De ochtend’ op Radio 1. "We geven grif toe dat we een inschattingsfout hebben gemaakt met deze actie, en vandaar dus onze excuses."

Extra verzamelbakken voor plastic afval

Daarnaast wilt Delhaize ook zijn fout rechttrekken en kondigt nieuwe maatregelen aan: "Er komen deze week extra verzamelbakken aan onze kassa's voor plastic afval. Mensen die dat wensen, kunnen daar de verpakking van de bouwblokjes achterlaten."

Ook neemt Delhaize nu het initiatief om het plastic afval in de winkels nog meer te reduceren: "We gaan in contact treden met verschillende organisaties om te kijken hoe wij nog meer kunnen samenwerken om plastic afval in België te verminderen. En tenslotte zullen wij in de komende weken en maanden nog acties lanceren vanuit Delhaize, om nog meer inspanning te leveren bij het vermijden van plastic afval."

TAGS  I  Delhaize  I  n365