Maandag 18 November 2019 - 21:30   I   Foto: YouTube  I   door Redactie

Sam Bettens heeft het moeilijk: "Wanneer ga ik er zo uitzien?"

Sam Bettens heeft het moeilijk:

In zijn recente vlog spreekt Sam Bettens over zijn relatie met zijn lichaam. Dat is niet altijd even gemakkelijk voor hem.

"Ik kan alleen voor mezelf spreken, niet voor alle transgenders”, klinkt het. “Tijdens mijn tienerjaren at ik super veel, misschien omdat ik mezelf altijd al sterker en groter voorstelde dan ik was, en dat ik onderbewust dacht dat eten me daarmee zou helpen."

"Uiteraard ook omdat ik het gevoel had dat ik in een lichaam met het verkeerde geslacht geboren was. Begrijp me niet verkeerd, ik klaag niet, ik ben gezegend met een goede gezondheid, en als ik ’s morgens wakker word voel ik me meestal heel goed. Maar ik geef wel toe dat ik moeite heb met voedingskeuzes, workouts, en vooral: mijn volledige lichaam moeten zien in de spiegel.”

Wanneer?

"Mijn dieet en workouts hebben niet alleen te maken met een gezonde geest te willen in een gezond lichaam. Ja, ik voel me beter als ik goed eet, maar mijn dysphoria (mentale toestand van onrust, waarbij men extreem ontevreden is over bijvoorbeeld het lichaam of gender, nvdr) ligt eigenlijk aan de bron. Tot nu toe helpt er niet veel tegen. Ik staar nog vaak naar mezelf in de spiegel. Ik vraag me af wanneer de dag komt dat ik er écht als een man uitzie.” 

“Ik hoop dat ik op een punt kan komen waarop ik besef dat mijn hoofd breken over een ronding meer of minder een beetje gek is”, besluit hij. “Ik wil van elke centimeter van mijn lichaam houden, omdat ik het ben. Transgender zijn is ook nog vrij niet voor mij, dus het is goed om geduld te hebben met mezelf. Maar voorlopig voel ik me nog niet zo.” 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Sam Bettens  I  shownieuws