Dinsdag 19 November 2019 - 09:00   I   Bron: HNB  I   door Redactie

Politie: "Dit is er gebeurd met vermiste Théo Hayez"

Politie:

Er is nog steeds veel onduidelijkheid rond de vermiste Belgische backpacker Théo Hayez. Hij verdween op 31 mei in Australië. Sindsdien ontbreekt elk spoor van Hayez. De politie heeft de zoektocht stopgezet en had al een voorlopige conclusie: de 18-jarige Belg was verongelukt.

De speurders vermoedden dat Théo een ongeval had aan de kliffen van de vuurtoren. De fysieke zoektocht zou worden stopgezet, maar het onderzoek bleef wel doorlopen. Dat deelde de politie mee aan de familie.

Lisa Hayez, nicht van Théo, was “kwaad als nooit tevoren, waanzinnig kwaad”, zegt ze in de podcast 'The Lighthouse'. Volgens haar was iedereen er kapot van. "Ze huilden en zeiden ‘dat is niet eerlijk’. Voor ons voelde het alsof de politie niet genoeg gedaan had. We waren gefrustreerd. ‘Je stopt al? Je hebt niets gevonden en je stopt? Gewoon omdat je denkt dat het een ongeval was.’ Zijn ouders waren heel verdrietig.”

Misdaad

“Vlak daarna bracht de politie ons naar de vuurtoren om te tonen waar ze geloofden dat het ongeval gebeurde. We konden Tallow Beach zien, en Cosy Corner (de laatste plaats waar Google Maps Théo lokaliseerde, op het einde van het strand, nvdr.), en dan toonden ze ons de klif”, zegt Lisa. “Al bleven ze wel vaag: ‘het was hier ergens, maar we zijn niet zo zeker’. Het was te veel voor de familie. Het was heel emotioneel.”

De familie benadrukt respect te hebben voor de politie. Anderzijds beschikt men over bewijsmateriaal waardoor volgens de familie ook andere pistes niet kunnen uitgesloten worden. Onder meer een misdaad.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Théo Hayez  I  n365