Dinsdag 19 November 2019 - 17:00   I   door Redactie

Nederlanders maken ‘BeNe-droomelftal’: slechts 5 Belgen en... géén Courtois

Nederlanders maken ‘BeNe-droomelftal’: slechts 5 Belgen en... géén Courtois

Hoewel België de jongste jaren de bovenhand nam, is men in Nederland nog steeds chauvinistisch als het op voetbal aankomt. Bij Voetbal International wordt dat duidelijk. Het Nederlandse medium stelde een 'BeNe-droomelftal' samen met Belgen en Nederlanders en daarin worden enkele Rode Duivels genegeerd.

In het elftal heeft VI plaats voor zes Nederlanders en vijf Belgen. Opmerkelijk, gezien de huidige status van ons land. In doel krijgt Jasper Cillessen (Valencia) de voorkeur op Thibaut Courtois (Real Madrid). "Cillessen heeft betere voeten", luidt de verdediging. Oké...

Verder kleurt de achterhoede helemaal oranje met Matthijs de Ligt (Juventus), Virgil van Dijk (Liverpool) en Stefan De Vrij (Internazionale). Spelers als Toby Alderweireld en Jan Vertonghen (beiden Tottenham) worden dus genegeerd.

Ook Witsel en Mertens ontbreken

Op het middenveld zijn de Belgen in de meerderheid. Thomas Meunier (PSG) en Thorgan Hazard (Borussia Dortmund) spelen op de flanken, terwijl Frenkie de Jong (Barcelona) en Kevin De Bruyne (Manchester City) in het centrum een duo vormen. Van Axel Witsel (Borussia Dortmund) is geen sprake.

Voorin moeten Eden Hazard (Real Madrid), Memphis Depay (Lyon) en Romelu Lukaku (Internazionale) voor doelpunten zorgen. Geen Dries Mertens dus hier. Opmerkelijke keuzes, dat is zeker...

Het droomelftal van VI:

Cillessen - de Ligt, de Vrij, van Dijk - Meunier, De Bruyne, de Jong, T. Hazard - Memphis, E. Hazard - Lukaku.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Nederland  I  voetbal