Eerlijke Zuhal Demir legt haar ziel bloot: "Ik heb het daar nog steeds lastig mee" Buitenland
Buitenland

Eerlijke Zuhal Demir legt haar ziel bloot: "Ik heb het daar nog steeds lastig mee"

Eerlijke Zuhal Demir legt haar ziel bloot: "Ik heb het daar nog steeds lastig mee"

Bijna twee jaar geleden overleed de moeder van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA). Dat overlijden is heel hard aangekomen en heeft ze nog steeds niet helemaal een plaats kunnen geven.

"Ik was nog maar pas mama geworden van Rozanne toen ze stierf", zegt de minister in Story. "Iedereen sprak over ‘de roze wolk’, ik hoorde blij te zijn. Mensen wisten niet goed wat te zeggen: proiciat of innige deelneming."

"Maar Rozanne heeft mij op moeilijke momenten getroost, net als de rest van mijn familie. Zij bracht ons weer aan het lachen. Maar mama verliezen vond ik heel onrechtvaardig. Ik kreeg zelfs donkere gedachten en wou door iedereen met rust gelaten worden."

"Het blijt moeilijk zonder mama, de dood aanvaarden is lastig", geeft Demir toe. "Vaak wordt gezegd: dat hoort bij het leven. Daar werd ik in het begin kwaad van. Mama is veel te jong gestorven, ze was maar drieënzestig. Rozanne zou met haar oma leuke dingen moeten doen. Het gebeurt nog altijd dat ik denk: ik ga mijn ma eens bellen… Rozanne en ik bezoeken vaak haar graf en dan vertellen we van alles. We hopen dat ze alles zo’n beetje meemaakt van bovenaf."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws