Zo ontzettend professioneel is Evenepoel (19): "Dat doe ik na elke rit" Sport
Sport

Zo ontzettend professioneel is Evenepoel (19): "Dat doe ik na elke rit"

Zo ontzettend professioneel is Evenepoel (19): "Dat doe ik na elke rit"

Remco Evenepoel debuteerde in het profpeloton met een negende plaats in de eindstand van de Ronde van San Juan. Hij pakte meteen ook de beste jongerentrui.

“Ik voel mij ook niet moe”, zegt hij. “Mijn benen voelen nog fris. Nog drie etappes extra? Het zou lukken. Ik heb aan Brama (ploegleider Davide Bramati, nvdr.) gezegd dat er gerust nog één aankomst bergop extra had mogen inzitten", knipoogt Evenepoel in Het Nieuwsblad.

Dat Evenepoel ook leeft voor zijn sport is wel heel duidelijk. “Elke avond heb ik elke rit nog eens herbekeken op YouTube. Daar leer je wel uit. Toen ik niet mee sprong met Anacona op de Alto Colorado, dat fragment heb ik zeker drie keer teruggespoeld. Ik had daar kunnen mee glippen, maar dat had Julian (ploegmaat Alaphilippe, nvdr.) als leider ook kunnen doen. Achteraf moet je gewoon toegeven dat Anacona op volle snelheid demarreerde en er op dat moment eigenlijk niemand mee kon.”

"Ik heb moeten werken bergop en hectische momenten in het peloton overleefd. Op een valpartij na heb ik elke mogelijke koerssituatie meegemaakt. Vooraf waren er mensen die twijfelden aan mijn stuurmanskunst. Wel, ik heb zelfs massasprints aangetrokken. Om dat te kunnen, moet je toch met de fiets kunnen rijden. Ik hoop dat er aan mijn stuurvaardigheid niet meer wordt getwijfeld. En dan nog. Het belangrijkste is dat ik en de ploeg weten dat ik het wel kan.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws