Woensdag 20 November 2019 - 09:30   I   door Redactie

'Christian Benteke keert in januari mogelijk terug naar Jupiler Pro League'

'Christian Benteke keert in januari mogelijk terug naar Jupiler Pro League'

Het was al eventjes geleden, maar Christian Benteke (28) was dinsdagavond nog eens de gevierde man bij de Rode Duivels. Roberto Martinez gunde Benteke een basisplaats bij de Rode Duivels en die bedankte met twee doelpunten. En toch is het nog lang niet zeker of 'Big Ben' volgende zomer mee mag naar het EK.

Bij Crystal Palace komt Benteke nauwelijks aan spelen toe en dat is een probleem. Zeker omdat Big Ben bij de Rode Duivels moet opboksen tegen spitsen als Romelu Lukaku, Michy Batshuayi en Divock Origi. Die eerste is incontournable, de laatste twee zijn wisselspeler bij een topclub.

En dus is Benteke bereid om in januari naar een andere club te verhuizen. De spits wil zijn EK-kansen verhogen en lijkt aan te sturen op een vertrek bij Crystal Palace. "Met de mercato in januari in het achterhoofd, ga ik eens goed nadenken over mijn toekomst", aldus Benteke in La Dernière Heure. "Ik zal zien wat er dan mogelijk is."

Jupiler Pro League

Het ziet er dus steeds meer naar uit dat Benteke in januari van club gaat wisselen. Afgelopen zomer werd de targetman al in verband gebracht met een terugkeer naar België. Toen kwam het er niet van. In januari wél? Zes maanden vlammen in de Jupiler Pro League zou Benteke alleszins geen kwaad doen. Club Brugge, Anderlecht, Standard, KRC Genk, Antwerp, AA Gent? Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Crystal Palace  I  Anderlecht  I  Standard  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  voetbal