Woensdag 20 November 2019 - 12:00   I   door Redactie

Verheyen weet het nu al: "Martinez neemt die 4 niét mee naar het EK"

Verheyen weet het nu al:

De EK-kwalificatiecampagne is achter de rug. Het aftellen naar EURO 2020 kan beginnen. Eén ding is zeker: Roberto Martinez zal het nog moeilijk krijgen om een 23-koppige selectie voor het toernooi samen te stellen.

De bondscoach toonde zich na België-Cyprus tevreden over de (wissel)spelers die een basisplaats kregen. Hij zou het naar eigen zeggen nu nog moeilijker krijgen om een EK-selectie te vormen. Analist Gert Verheyen lijkt dat niet te geloven.

Volgens Verheyen ligt de EK-kern van Martinez al grotendeels vast. "Christian Benteke moet ondanks zijn twee doelpunten al hopen dat Martinez in tegenstelling tot het WK in Rusland meer dan twee spitsen meeneemt naar het EK. Anders moet hij thuisblijven voor Lukaku en Batshuayi. Idem voor Origi", aldus Verheyen in Het Nieuwsblad.

"Dendoncker neem je in principe mee als zesde keuze"

Verheyen ziet het overigens ook somber in voor Elias Cobbaut en Jason Denayer. "Alleen als Kompany, Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen of Boyata geblesseerd is, maken zij een kans op een selectie. Want Leander Dendoncker, inzetbaar op middenveld én defensie, neem je in principe mee als zesde keuze achterin."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  voetbal  I  sport