Woensdag 20 November 2019 - 13:30   I   door Redactie

Kijkers zeggen allemaal hetzelfde over debuut van Cobbaut bij Rode Duivels

Kijkers zeggen allemaal hetzelfde over debuut van Cobbaut bij Rode Duivels

Elias Cobbaut (21) maakte dinsdag zijn debuut voor de Rode Duivels. Tijdens de EK-kwalificatiematch tegen Cyprus maakte de verdediger van RSC Anderlecht de negentig minuten vol. De kijkers waren unaniem: Cobbaut speelde een puike partij.

"Zo'n twee uur voor de aftrap wist ik dat ik zou starten", vertelt Cobbaut in Het Nieuwsblad. "Een onbeschrijflijk gevoel, zeker voor een vol stadion. Het is een droom die uitkomt. Ik was verrast dat ik geselecteerd werd voor die laatste twee kwalificatiewedstrijden en dan dit. Even had ik last van gezonde stress, maar het wende snel."

"Ik had vooral aandacht voor een speler als Vermaelen"

De voorbije dagen probeerde Cobbaut zoveel mogelijk bij te leren van ervaren rotten zoals Thomas Vermaelen. "Op de trainingen van de nationale ploeg stal ik met mijn ogen. Ik had vooral aandacht voor een speler als Vermaelen, die op mijn positie speelt. Het is tof om bij deze generatie te horen. Als kleine jongen keek ik op de naar de Rode Duivels en nu maak ik er zelf deel van uit."

Op sociale media kreeg Cobbaut veel lof voor zijn prestatie tegen Cyprus. Achteraf bekeken had Roberto Martinez het dus misschien toch bij het rechte eind om de jonge verdediger op te roepen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rode Duivels  I  Cyprus  I  voetbal