"Met Verschaeren én Doku erbij kunnen we het EK winnen" Sport
Sport

"Met Verschaeren én Doku erbij kunnen we het EK winnen"

"Met Verschaeren én Doku erbij kunnen we het EK winnen"

Niet alleen de Rode Duivels, maar ook de nationale jeugdploegen van België doen het tegenwoordig prima. Zo beschikt ons land momenteel over een erg sterke U19-lichting. Bondscoach Jacky Mathijssen gelooft hard in zijn ploeg en mikt hoog.

"Met 9 op 9, een puntentotaal dat waarschijnlijk niet veel landen zullen behalen, kom je bij de loting voor de eliteronde in pot 1 terecht", legt Mathijssen uit bij Sporza. "Er zijn slechts 7 vrije plaatsen voor het EK. Je moet dus heel wat landen voorbij voor je daar geraakt en vandaar is het zo belangrijk om de landen in pot 1 te kunnen ontwijken."

Mathijssen droomt zelfs al van EK-winst met zijn jonkies. Al heeft hij daar misschien wel Anderlecht-talenten Jérémy Doku en Yari Verschaeren voor nodig. De eerste speelt bij de U21, de laatste zelfs al bij de grote jongens.

Overleggen met Martinez

"Leeftijdsgericht mag dat. Mochten de clubs en de bondscoach daarmee akkoord gaan, dan hebben we een team dat kans maakt om Europees kampioen te worden", aldus Mathijssen. "Of er overlegd wordt met bijvoorbeeld Roberto Martinez? We moeten er eerst met deze groep geraken en dan kunnen we praten."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws