Woensdag 20 November 2019 - 20:00   I   door Redactie

Peter Vandenbempt haalt zwaar uit na België-Cyprus: "Ik vind dat hypocriet"

Peter Vandenbempt haalt zwaar uit na België-Cyprus:

Peter Vandenbempt heeft daags na de laatste EK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels zwaar uitgehaald. De radiocommentator vindt het niet kunnen dat de EK-loting al zo goed als gebeurd is.

"Bij een loting zijn er altijd enkele parameters waar rekening mee gehouden moet worden. Dat gaat bijvoorbeeld over landen die op politiek vlak met elkaar in conflict zijn. Lotingen zijn dus altijd al een beetje geleid geweest, maar het is wel altijd erger geworden, ook in de Champions League", steekt Vandenbempt bij Sporza van wal.

"De allereerste keer dat ik dat met mijn eigen ogen heb aanschouwd, was de loting voor de groepsfase van de Wereldbeker in 1998, waar Sepp Blatter de balletjes leek te gooien daar waar hij zin in had. Daar kon niemand echt aan uit. Maar door de specificiteit van dit EK, dat gespeeld wordt in 12 landen, is het natuurlijk nooit gekker geweest dan vandaag."

"Er moet een speelschema uitgedokterd worden, maar er zijn al een heleboel dingen ingevuld"

"Als de 12 organiserende landen zich plaatsen voor het EK, dan hebben ze recht op een aantal wedstrijden in hun eigen land. Dat is ook logisch, want de organisator van een EK of WK is altijd geplaatst voor dat toernooi", gaat Vandenbempt. De Sporza-man kan echter niet begrijpen dat de organiserende landen in de poulefase niet tegen elkaar mogen uitkomen.

"Daar komt dus ook nog eens bij dat sommige landen niet tegen elkaar mogen voetballen. Of toch niet in de groepsfase, wat ik een beetje hypocriet vind. Later kunnen ze wel tegen elkaar spelen en dan gaat het wel. Zo ontlopen Rusland en Oekraïne elkaar en een van de gevolgen daarvan is dat de Belgen nu al weten dat ze in groep B zullen spelen tegen Rusland en Denemarken. Er moet een speelschema uitgedokterd worden, maar er zijn al een heleboel dingen ingevuld", besluit Vandenbempt.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rode Duivels  I  voetbal  I  sport