Facebook onthult nieuw privacyschandaal: Miljoen gebruikers getroffen Royalty
Royalty

Facebook onthult nieuw privacyschandaal: Miljoen gebruikers getroffen

Facebook onthult nieuw privacyschandaal: Miljoen gebruikers getroffen

Facebook heeft laten weten dat er een vervelende bug is opgedoken waardoor de privéfoto's van zo'n 6,8 miljoen gebruikers mogelijk in handen kwamen van appontwikkelaars op het platform. Door de bug zijn er tussen 13 en 25 september foto's van 6,8 miljoen gebruikers gedeeld.

Het gaat hierbij om foto's die door de gebruiker op Facebook werden gezet, maar niet met vrienden werden gedeeld. Dat kan bijvoorbeeld bij foto's die door de gebruiker werd geüpload naar het netwerk, maar nog niet gepubliceerd op de site.

De bug heeft in het bijzonder gebruikers getroffen die de toestemming aan apps gaven om toegang te krijgen tot hun foto's. Normaal gezien gaat het dan om foto's die de gebruiker in kwestie op zijn tijdlijn deelde. Door de bug waren het nu echter ook foto's die werden gedeeld op Market Place of Facebook Stories, en uploads die door de gebruiker niet gepubliceerd werd.

Melding

Facebook denkt dat het om 6,8 miljoen gebruikers gaat en 1.500 apps getroffen zijn. “We zullen met die ontwikkelaars samenwerken om de foto’s van de getroffen gebruikers te verwijderen”, zegt het bedrijf. De getroffen gebruikers krijgen een melding van Facebook.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws