Donderdag 21 November 2019 - 08:00   I   door Redactie

'Roberto Martinez vertrekt bij de Rode Duivels'

'Roberto Martinez vertrekt bij de Rode Duivels'

Is Roberto Martinez aan zijn laatste maanden als bondscoach van de Rode Duivels bezig? Het is goed mogelijk. Het contract van Martinez loopt af na EURO 2020 en is het nog maar de vraag of de Spanjaard zal bijtekenen.

"Ik wil nu eerst de loting afwachten en de voorbereiding op punt stellen. Daarna kunnen we snel om de tafel gaan en zien", vertelt Martinez in Het Laatste Nieuws. "Dat de bond vreest dat ik te duur ben geworden? Ik was tot dusver zeer goedkoop, dat is juist", repliceert de bondscoach.

Martinez geeft eerlijk toe dat geld straks een belangrijke rol zal spelen tijdens de onderhandelingen. "Het zal een factor worden omdat ik natuurlijk zal vergelijken met andere jobs... Ik ben de voorbije drie jaar bijzonder loyaal geweest aan mijn contract met de federatie - ik ben nooit opgestapt."

"Ik zou gek zijn om dat niet te doen"

"Nu is het anders: mijn contract is afgelopen. Dat betekent dat áls de federatie wil doorgaan met mij, ik het voorstel zal afwegen tegen andere trainersjobs - zowel sportief als financieel. Ik zou gek zijn om dat niet te doen", besluit Martinez.

In het geruchtencircuit klinkt het dat Martinez na het EK wellicht zal vertrekken bij de nationale ploeg. Martinez zou graag een nieuw avontuur op clubniveau aangaan.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rode Duivels  I  voetbal  I  sport