Joyce De Troch haalt zwaar uit in discussie rond Zwarte Piet: "Stop met die onnozeliteiten!" Buitenland
Buitenland

Joyce De Troch haalt zwaar uit in discussie rond Zwarte Piet: "Stop met die onnozeliteiten!"

Joyce De Troch haalt zwaar uit in discussie rond Zwarte Piet: "Stop met die onnozeliteiten!"

Nu Sinterklaas zijn intrede heeft gedaan, laait de discussie rond Zwarte Piet weer hoog op. Ook Joyce De Troch heeft er haar mening over gegeven.

Sommige mensen vinden dat de zwarte kleur van Zwarte Piet racistisch is en opperen voor een roetpiet waarbij het gezicht niet helemaal zwart is. Enkel Leuven en Gent geven voorlopig de voorkeur aan roetpieten.

Joyce De Troch deelde op Instagram een bericht waarin ze mensen op 2 december oproept om bij wijze van protest als Zwarte Piet naar buiten te komen. "Iedereen zijn snoet volledig zwart op 2 december", klinkt het. "Tegen al die zever van het belachelijke ‘roetpieten’! En durf met geen gewone veeg buiten te komen, die onnozeliteiten moeten nu maar eens ophouden!"

"Breng onze kleine kindjes maar goed in de war met al die stomme praatjes over racisme. Wie zijn hier de kindjes? Dat heeft er nu eens niets mee te maken! Als je door een schoorsteen een speelgoedlevering doet, zie je verdorie pikpikzwart! Neen. Nog zwarter! Bescherm verdorie onze waarden en normen”, klinkt het.

Populair

Laatste nieuws