VK, Spanje, Frankrijk, Denemarken en Zweden erkennen Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido als interim-president Buitenland
Buitenland

VK, Spanje, Frankrijk, Denemarken en Zweden erkennen Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido als interim-president

VK, Spanje, Frankrijk, Denemarken en Zweden erkennen Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido als interim-president

Zonet hebben Spanje, Frankrijk en Zweden de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido als interim-president erkend. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Acht Europese landen, waaronder België, gaven president Nicolás Maduro een ultimatum: of hij roept nieuwe verkiezingen uit of ze erkennen Guaido als president.

Maduro had tot gisteren de tijd, maar heeft laten weten geen verkiezen uit te schrijven. “Waarom moet de Europese Unie aan een land dat al verkiezingen heeft gehouden, vertellen dat het zijn presidentsverkiezingen moet herhalen, omdat het niet zijn rechtse bondgenoten zijn die ze hebben gewonnen?”, vroeg Maduro zich af in het Spaanse tv-programma La Sexta. “Ze proberen ons met ultimatums vast te zetten om ons te dwingen in een situatie terecht te komen van extreme confrontatie.”

Juan Guaido, voorzitter van het parlement, riep zichzelf op 23 januari uit tot interim-president. De Verenigde Staten en andere landen erkennen hem in die hoedanigheid. De Europese landen Spanje, België, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Portugal en Oostenrijk hadden Maduro tot en met zondag de tijd gegeven om nieuwe verkiezingen uit te roepen. Nu erkennen ook zij Guaido als president.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws