Donderdag 21 November 2019 - 13:15   I   Foto: Photonews  I   Bron: NUsport  I   door Redactie

Er moet Mathieu Van der Poel iets van het hart over Wout van Aert: "Toen ik dat zag, begon ik te dromen"

Er moet Mathieu Van der Poel iets van het hart over Wout van Aert:

De kans lijkt groot dat Mathieu van der Poel in 2021 aan de start van de Ronde van Frankrijk verschijnt. Dat vertelt hij aan NUSport.

“Volgend jaar zal ik de Tour sowieso niet rijden omdat ik op de mountainbike aan de Spelen wil meedoen en beide evenementen slecht samenvallen op de kalender”, zegt de 24-jarige Van der Poel in het NUsport Jaarboek. “Misschien dat meedoen aan de Ronde van Spanje een optie gaat zijn, maar daar ben ik nog niet mee bezig. Het zou zeker kunnen dat ik in 2021 wel aan de start van de Tour verschijn, maar ook daarover is nog niets beslist.”

Vooral het feit dat zijn eeuwige rivaal Wout van Aert vorig jaar zo schitterde in de Tour doet Van der Poel dromen. "Al zat ik zeker niet met jaloezie te kijken. Het is heel mooi wat hij heeft laten zien. Wout en ik trekken ons aan elkaar op en we halen een hoog niveau. Zijn prestaties in de Tour zijn voor mij een indicatie van wat ik in die wedstrijd zou kunnen uitrichten. Het doet me een beetje dromen. Zo van: als Wout die sprint kan winnen, dan had ik er normaal gesproken ook bij gezeten...”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout van Aert  I  Mathieu van der Poel  I  sport