Donderdag 21 November 2019 - 17:00   I   door Redactie

Martinez scherp voor Clement: “Zo doe je afbreuk aan kwaliteiten Vanaken”

Martinez scherp voor Clement: “Zo doe je afbreuk aan kwaliteiten Vanaken”

Hans Vanaken is dé sterspeler van het huidige Club Brugge. De sterke prestaties in clubverband leverden de Limburger de jongste tijd al meerdere selecties én speelminuten op bij de Rode Duivels. Bij de nationale ploeg opereert Vanaken wel iets lager op het veld. Een bewuste keuze van Roberto Martinez, zo blijkt.

"Ik wil zien wie wat met wie brengt op de positie voor de defensie. Bijvoorbeeld Hans Vanaken. Weinigen in de selectie 'attack the box' zó goed zoals Vanaken", vertelt Martinez in Het Laatste Nieuws over de spelmaker van Club Brugge.

Op de positie van nummer 10 moet Vanaken het wel afleggen tegen wereldtoppers als Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Dries Mertens. Al ziet Martinez klaarblijkelijk geen nummer 10 in Vanaken.

"Vanaken moet kunnen lopen, en van dieper komen"

"Ik vind dat Vanaken grotere afstanden moet hebben", legt de bondscoach uit. "Hij moet kunnen lopen, en van dieper komen. Vanaken heeft de technische controle om een vroege schakel te zijn in de opbouw. Op '10' doe je afbreuk aan zijn kwaliteiten."

Een uitspraak die ongetwijfeld gevoelig zal liggen bij Club Brugge en trainer Philippe Clement. Bij blauw-zwart is Vanaken immers dé spelmaker. Onder Clement is het zelfs de bedoeling dat Vanaken meer dan ooit tevoren hoger op het veld het verschil maakt. Of hoe voetbalvisies van coaches kunnen verschillen...

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  voetbal