Dries Van Langenhove schrijft zich in voor ‘Kamp Waes’: “Het blijft afwachten of de VRT mij goedgezind is” Royalty
Royalty

Dries Van Langenhove schrijft zich in voor ‘Kamp Waes’: “Het blijft afwachten of de VRT mij goedgezind is”

Dries Van Langenhove schrijft zich in voor ‘Kamp Waes’: “Het blijft afwachten of de VRT mij goedgezind is”

‘Kamp Waes’ is een nieuw programma van Tom Waes. Daarin onderwerpt hij deelnemers aan proeven van de opleiding van de Special Forces van het Belgische leger. Na drie weken hebben meer dan vijfduizend kandidaten zich aangemeld, waarbij één opvallend. Dat meldt De Gazet van Antwerpen.

Minstens 18 jaar, sportief en in topconditie: dat is de ideale kandidaat voor ‘Kamp Waes’. In het nieuwe Eén-programma kunnen burgers proeven afleggen van de opleiding van de Special Forces in het Belgische leger. Een loodzware opleiding met een kleine slaagkans. Toch willen maar liefst vijfduizend Vlamingen zich eraan wagen.

Onder hen is Dries Van Langenhove, oprichter van de extreemrechtse organisatie Schild & Vrienden. “Ik ben gefascineerd door avontuur en uitdagingen. Het blijft natuurlijk een programma van de VRT. Of die mij goed gezind zijn, valt af te wachten.”

Fysieke paraatheid is niet de enige vereiste, aldus Tomas Van Uffelen van productiehuis De Mensen: “We kijken ook naar doorzettingsvermogen, stressbestendigheid en de vaardigheid om motivatie te halen uit jezelf.” Na een eerste selectie op papier worden de kandidaten fysiek getest: “Als iemand beweert dat hij marathons loopt, nemen we dat niet zomaar voor waar aan.”

Fake News

Inmiddels heeft Van Langenhove op Facebook gereageerd op een artikel van Het Nieuwsblad. Daarin staat te lezen: “Op Facebook vertelt hij dat duizenden mensen hem aanspoorden om zich in te schrijven.” Volgens Van Langenhove zelf is dit echter incorrect.

“Uw dagelijkse portie Fake News wordt vandaag geserveerd door Het Nieuwsblad. In dit artikel zegt men dat ik zelf op Facebook zou hebben gezet dat ik me heb ingeschreven voor Kamp Waes. Dit is incorrect. Dit is mij gevraagd tijdens een interview en daarop heb ik geantwoord dat ik me meteen had ingeschreven na de bekendmaking van het programma, maar dat ik er van uit ging dat de VRT mij wellicht niet zou selecteren. Het Nieuwsblad wil me afschilderen als aandachtszoeker, laat je niet vangen.”

Populair

Laatste nieuws