Jongetje (7) gestorven nadat hij urenlang op blote voeten door sneeuw moest wandelen: politie arresteert ouders en tienerzoon Buitenland
Buitenland

Jongetje (7) gestorven nadat hij urenlang op blote voeten door sneeuw moest wandelen: politie arresteert ouders en tienerzoon

Jongetje (7) gestorven nadat hij urenlang op blote voeten door sneeuw moest wandelen: politie arresteert ouders en tienerzoon

20 april 2018. De 7-jarige Ethan Hauschultz moest urenlang door de sneeuw wandelen met een loodzwaar stuk hout op zijn rug. Dit als straf omdat hij “enkele Bijbelverzen niet uit het hoofd kende.” Ethan overleefde zijn straf niet. Negen maanden later komt eindelijk de waarheid aan het licht, dat meldt Het Laatste Nieuws.

In de Amerikaanse staat Wisconsin woonde het streng-katholieke gezin Hauschultz. Vader Timothy stond erop dat zijn 7-jarige zoontje Ethan dagelijks Bijbelse verzen uit het hoofd leerde. Zo zou hij de christelijke normen en waarden beter begrijpen. Toen de kleine Ethan er maar niet in slaagde om een tekst foutloos op te dreunen, besliste vader Timothy zijn zoon een lesje te leren.

Dodelijke straf

Urenlang moest het 7-jarige jongetje met een loodzwaar stuk hout op zijn door de sneeuw lopen in de achtertuin van het gezin Hauschultz. Op blote voeten. Zonder jas. Tienerzoon Damian (15) moest erop toezien dat Ethan zijn straf uitvoerde. Alleen vond hij dat niet genoeg.

Damian sloeg zijn broertje meerdere keren met een riem en duwde hem met zijn gezicht in de ijskoude sneeuw. Daarna ging de 15-jarige tiener bovenop zijn kleine broer zitten, totdat die het bewustzijn verloor. Toen hij vond dat zijn broer zijn lesje wel had geleerd, lichtte hij zijn ouders in dat Ethan “niet meer wilde bewegen.” Moeder Tina en vader Timothy probeerden Ethan nog te reanimeren, maar tevergeefs.

"Slechts een ongeluk"

De moeder bracht haar zoon in allerijl naar het ziekenhuis, maar Ethan stierf uiteindelijk diezelfde dag nog aan onderkoeling. De autopsie wees uit dat zijn lichaamstemperatuur extreem laag was. “. Hij had ook verschillende kneuzingen. Bovendien waren zijn bekken en ribben gebroken.”

Het ziekenhuis alarmeerde de politie, die de ouders meenamen voor verhoor. Beiden hielden vast aan het verhaal dat “het slechts een ongeluk was.” Ze vertelden de politie dat hun zoon buiten aan het spelen was, maar dat ze niet wisten wat er precies was gebeurd.

Eindelijk de waarheid

De speurders van Manitowoc County Coroner’s Office geloofden hun verhaal echter niet en onderzochten de zaak verder. Vorige vrijdag brachten ze de ouders en hun tienerzoon opnieuw binnen voor verhoor. Uiteindelijk kon het drietal de waarheid niet langer verbergen en bekenden schuld. De politie, die de ouders en de tienerjongen arresteerde, wil voorlopig geen verdere details vrijgeven.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws