Zuhal Demir (N-VA) erg hard voor Anuna De Wever en Greta Thunberg: “De mensen zijn het nu echt wel beu” Politiek
Politiek

Zuhal Demir (N-VA) erg hard voor Anuna De Wever en Greta Thunberg: “De mensen zijn het nu echt wel beu”

Zuhal Demir (N-VA) erg hard voor Anuna De Wever en Greta Thunberg: “De mensen zijn het nu echt wel beu”

Zuhal Demir (N-VA) keek er eerst allesbehalve naar uit: niet Inburgering, Werk en Welzijn werden haar bevoegdheid, maar Omgeving, Energie, Toerisme en Justitie. “Ik was boos en ontgoocheld”, geeft ze in Het Laatste Nieuws toe.

"Maar ik ben nu erg gedreven”, zegt ze. “Dit raakt de Vlaming. Het gaat over hoe we wonen, de lucht die we inademen en het water dat we drinken. Ik ben bezig met de natuur, ik kom dan ook uit het groene Limburg. Ik vind dat we de bossen moeten teruggeven aan Vlaanderen."

“Het is belangrijk voor onze levenskwaliteit”, gaat Demir verder. “Deze legislatuur moet er dan ook 4.000 hectare bos bijkomen. Ik recycleer, ik koop soms tweedehandskledij voor Rozanne en mij. Mijn dochter, vriend en pluskinderen eten vegetarisch. Ik doe mijn best, maar soms zondig ik. En dan zijn ze kwaad, hoor”, grapt ze.

Stoppen

“Willen we mensen overtuigen, dan moeten we ze niet schofferen of met de vinger wijzen", weet de minister. "Dat heeft een averechts effect. Dat zie je ook bij de klimaatspijbelaars. 42 procent van de Vlamingen is door Anuna De Wever en Greta Thunberg het klimaatthema beu."

"Ze moeten stoppen met schofferen, polariseren en het vingertje opsteken. Niemand moet mij zeggen dat ik naar de klimaattop moet reizen met de trein. Ik wil met hen samenwerken, maar dat lukt niet als ze schelden langs de zijlijn", besluit Demir.

Populair

Laatste nieuws