-->

‘Thuis’-acteur Mathias Vergels geeft zijn ongezouten mening: “Zo kan het niet langer”

‘Thuis’-acteur Mathias Vergels geeft zijn ongezouten mening: “Zo kan het niet langer”
Zaterdag 23 November 2019 - 12:30   I   Foto: Facebook   I  Bron: HLN  I  

Mathias Vergels (27) is al lang niet meer ‘alleen maar’ Lowieke uit ‘Thuis’. De acteur legt zich ook al geruime tijd toe op een zangcarrière en laat na nummers als ‘Wij Alleen’ en ‘Helena’ opnieuw van zich horen.

Voor zijn nieuwe single ‘Sinterklaas’ kreeg Mathias inspiratie bij Brothers of Solidarity, de liefdadigheidsorganisatie waar hij peter van is. “Zij delen iedere zondag eten en hulpgoederen uit aan de Brusselse daklozen”, zegt Mathias aan Het Laatste Nieuws.

“Tijdens een van die momenten kwam er op een bepaald moment een kindje naar mij van amper drie jaar oud", vertelt hij. "Ze had geen eten, geen onderdak, niets. Op zo’n moment is die problematiek heel tastbaar. Je haalt zo’n kind dan vijf minuten uit de miserie, maar daarna is dat weer business as usual."

Problemen

Mathias was hiervan danig onder de indruk. “Ik verzeker je: die ontmoeting met dat meisje hakte er eventjes in. Zeker omdat ik zelf papa ben van een zoontje, Emile. Toen ik in de auto naar huis zat, besefte ik dat armoede iets is dat echt iedereen had kunnen overkomen.

"Je kan daklozen wel eten geven en een warme trui of iets dergelijks, maar daarmee los je hun problemen niet op", aldus Mathias. "Ik vind het schrijnend dat onze Belgische politiek dit vandaag de dag nog steeds niet op een goede manier kan of wil aanpakken. Mensen zouden niet alleen goed moeten doen in de kerstperiode, maar het hele jaar door", besluit hij.

TAGS  I  Mathias Vergels  I  shownieuws  I  Sinterklaas  I  Thuis