Zaterdag 23 November 2019 - 22:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Maggie De Block (Open VLD) is er niet over te spreken: “Daar klopt helemaal niets van”

Maggie De Block (Open VLD) is er niet over te spreken: “Daar klopt helemaal niets van”

Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) is niet te spreken over de desinformatie die wordt verspreid op sociale media. Na de heisa rond de brandstichting in Bilzen schiet Maggie De Block in actie.

De Block stelt vast dat de overheid momenteel geen weerwerk biedt als er op sociale media valse berichten verschijnen. Vaak verschijnen er verhalen om omwonenden af te schrikken, met het ‘nieuws’ dat het aantal verkrachtingen, fietsdiefstallen of andere misdrijven zal toenemen als zo’n centrum er komt.

“De cijfers in gemeenten met een centrum tonen aan dat daar niets van klopt”, zegt De Block. “Alleen zijn Fedasil en het Rode Kruis, de grootste uitbaters van asielcentra, voorlopig nooit ingegaan tegen die desinformatie.” De minister wil hierom de communicatie aanpakken. “De bedoeling is dat we op zijn minst weerwoord bieden tegen de onwaarheden die worden verspreid."

Contract

Burgemeesters zullen voortaan op voorhand ingelicht worden als een site in aanmerking voor een asielcentrum komt, laat De Block weten. Momenteel gebeurt dat pas als het contract ondertekend is. Om nodeloze onrust te vermijden, klinkt het.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Maggie De Block  I  asielcentrum  I  n365  I  Bilzen  I  Open VLD