Maandag 4 Februari 2019 - 17:28   I   Foto: Photo News  I   door Redactie

Prins Harry tegen jongetje dat een ouder verloor: “Ik heb hetzelfde meegemaakt”

Prins Harry tegen jongetje dat een ouder verloor: “Ik heb hetzelfde meegemaakt”

Op vrijdag ging prins Harry samen met Meghan Markle op bezoek in de stad Bristol. Tijdens zijn bezoek sprak prins Harry openhartig over het verlies van zijn moeder prinses Diana in 1997. Nadat iedereen op zijn vraag de zaal had verlaten, sprak hij tien minuten met een jongetje dat ook een ouder was verloren, zo schrijft het Nieuwsblad.

In Bristol bezocht het koninklijke koppel het ‘Empire Fighting Chance’, een goed doel dat kinderen helpt met onderwijs, sport en therapie. Daar ontmoette de hertog van Sussex de vijftienjarige Iestyn Jones. De jongen man, wiens vader gestorven was, maakte zo’n indruk op de prins dat die vroeg om even alleen met hem te praten.

Het was best een emotioneel gesprek”, zei Jones achteraf in een interview met Harper’s Bazaar. “We hebben ongeveer tien minuten gepraat en hij wist dat ik mijn vader verloren was. Hij zei dat hij hetzelfde had meegemaakt als kind. Hij was heel vriendelijk, ik had dat niet verwacht. Hij is fantastisch.”

In 1997 verloor de toen twaalfjarige prins Harry zijn moeder, prinses Diana, bij een auto-ongeluk. In een eerder interview gaf de prins al aan dat het overlijden hem diep geraakt heeft. “Ik heb spijt dat ik er nooit over gesproken heb. Het is goed om te rouwen maar praten is essentieel. Het is geen zwakte.”

TAGS  I  Prins Harry  I  n365