Mathieu van der Poel laat ongelooflijk diepe indruk na: “Dit heeft nog nooit iemand gedaan”

Mathieu van der Poel laat ongelooflijk diepe indruk na: “Dit heeft nog nooit iemand gedaan”
Maandag 25 November 2019 - 08:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: Sporza  I  

Mathieu van der Poel heeft zondagmiddag weer maar eens toegeslagen. In Koksijde fietste hij de tegenstand, ondanks een startplaats op de derde rij, helemaal op een hoopje.

Voor aanvang van de cross had Laurens Sweeck er nog een goed oog in. “Dat Mathieu op de derde rij start, is een voordeel voor ons”, klonk het bij Sporza. Het positivisme zal de Belgen snel zijn vergaan, want nog voor de eerste ronde gereden was, zat een superieure van der Poel alweer vooraan. Het duurde daarna niet lang of de vogel was gaan vliegen.

Zelfs commentatoren Michel Wuyts en Paul Herygers konden niet geloven wat ze zagen. “Dit heb ik nog nooit gezien. Als laatste het veld inrijden en nog vooraleer ze die aankomst overschrijden, ben je mee", aldus Herygers.

Impressionant

In een van de zandstroken van Koksijde toonde van der Poel zijn fantastische techniek door acrobatisch op de fiets te blijven. “Dit heeft nog nooit iemand gedaan”, klonkt het bij de verbijsterde ex-wereldkampioen. “Misschien Albert. Misschien Nys. En nu deze Mathieu van der Poel."

“Impressionant”, beaamde Michel Wuyts. “Er zijn ongetwijfeld nog andere adjectieven te verzinnen.” Zelfs vader Adrie van der Poel stond met zijn mond vol tanden. “Ik kan er ook niet veel op zeggen. Dit zijn wel unieke dingen waar je met een heel goed gevoel op terugblikt." Ten slotte mocht ook Bart Wellens zijn mening geven: “Niet te vergelijken met eender welke andere kampioen uit het verleden, echt heel straf”, zei Wellens.

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  sport  I  Koksijde  I  Michel Wuyts  I  Paul Herygers  I  Laurens Sweeck