Maandag 25 November 2019 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN   I   door Redactie

N-VA haalt stevig uit naar Bart Somers na zware aanval: “Wat bezielt deze man?”

N-VA haalt stevig uit naar Bart Somers na zware aanval: “Wat bezielt deze man?”

Bart Somers (Open VLD) liet zondag in VTM Nieuws weten dat hij de houding van N-VA op federaal vlak “onverantwoordelijk” vindt. “Ik kan dat alleen betreuren”, zei het Open VLD-kopstuk.

"Blijkbaar is er een onwil bij N-VA. Ze willen zich niet werpen voor een federale regering die de mensen en de bedrijven zo nodig hebben”, zei Somers. Ondervoorzitter van de Vlaams-nationalistische partij, Lorin Parys, liet het daar niet bij. Hij reageerde in Het Laatste Nieuws: “Dit lijkt dus duidelijk georkestreerd."

“Het is opmerkelijk dat ze ons aanvallen, want de sleutel ligt bij Open VLD”, aldus Parys. “Zij kunnen zeggen dat paarsgroen géén optie is. En dan kunnen de onderhandelingen in alle ernst met N-VA beginnen. Maar dat doen de Vlaamse liberalen dus niet."

Cadeau

Bart Somers geeft een ongelooflijke cadeau aan de Franstaligen”, vindt de ondervoorzitter. “Hij verstevigt hun onderhandelingspositie en verzwakt die van de Vlamingen op een moment dat we op een belangrijk kruispunt staan. De Vlaamse spirit kan worden doorgetrokken op federaal vlak."

“Paul Magnette wil de trein doen vertrekken richting Zuid-Europa, maar met Vlaanderen kijken we liever naar Noord-Europa. En Open Vld geeft nu munitie om de trein effectief naar het zuiden te laten sporen. Ik weet niet wat Open VLD nu bezielt en ik hoop dat we vanaf morgen weer aan één zeel kunnen trekken", besluit Parys.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart Somers  I  Open VLD  I  N-VA  I  Lorin Parys  I  n365