Maandag 25 November 2019 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: VRT Nieuws  I   door Redactie

Bart De Wever is de wanhoop nabij: “Dit is zeer, zéér negatief”

Bart De Wever is de wanhoop nabij: “Dit is zeer, zéér negatief”

Bart De Wever is niet te spreken over de uitlatingen van Vlaams minister Bart Somers (Open VLD). Dat meldt VRT Nieuws. Hij vindt dat Open VLD zijn partij in de rug heeft geschoten.

N-VA-voorzitter Bart De Wever zegt dat hij al twee weken ernstig aan het onderhandelen is met Paul Magnette. “Ik krijg nota’s en ik geef ook nota’s. Daaruit blijkt dat wij de belangen verdedigen van iedereen die werkt, spaart en onderneemt. De PS verdedigt de belangen van de andere mensen."

De Wever geeft aan dat hij niets meer heeft gehoord van Open VLD. “Ik was daarover ongerust omdat ik denk dat we daar op dezelfde lijn staan, ook de lijn van het Vlaams regeerakkoord”, zegt de Wever. “En dan komt er plots een georchestreerde aanval die ik erg betreur omdat dit natuurlijk een geweldig cadeau aan de PS is."

Signaal

“Als meneer Magnette een signaal wilde krijgen dat hij vooral niets moet toegeven en op de goede weg is om de Vlamingen uit elkaar te spelen, dan heeft hij dat gekregen”, vervolgt De Wever. “Het is natuurlijk buitengewoon dom aan de onderhandelingstafel om iemand zo in de rug te schieten, zonder enig overleg. Het is ook niet erg correct”, vindt hij.

De Wever heeft desondanks de samenwerking met de PS nog niet opgegeven. “Op één voorwaarde: dat die lijn die we in het Vlaams regeerakkoord hebben getrokken strak blijft en het voor de PS heel duidelijk is dat zij over de brug zullen moeten komen.” Waarmee hij wil benadrukken dat Vlaanderen “niet zal toegeven".

“Wat gisteren is gebeurd, schat ik zeer, zeer negatief in voor de onderhandelingen. Het is net alsof we van vooraf aan weer opnieuw kunnen beginnen”, besluit De Wever.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart De Wever  I  N-VA  I  Bart Somers  I  n365  I  PS