Informateur Paul Magnette voert drastische maatregel in: dit zal elk jaar een stuk duurder worden Royalty
Royalty

Informateur Paul Magnette voert drastische maatregel in: dit zal elk jaar een stuk duurder worden

Informateur Paul Magnette voert drastische maatregel in: dit zal elk jaar een stuk duurder worden

Informateur Paul Magnette (PS) wil een drastische hervorming invoeren, die impact zal hebben op zo’n 660.000 Belgen. Dat schrijft De Tijd.

In de onderhandelaarsnota van Paul Magnette staat dat bedrijven na verloop van tijd enkel nog wagens die geen CO2 uitstoten op een fiscaal interessante manier zullen kunnen leasen voor hun personeel.

Ongeveer 660.000 Belgen hebben een bedrijfswagen. Het is een populaire vorm van verloning omdat het fiscaal zo gunstig is. Magnette vindt dat het leasen van benzine- en dieselwagens elk jaar een heel stuk duurder moet worden vanaf 2023. Bedrijven zullen vanaf dat jaar dus enkel nog leasewagens van de belastingen kunnen aftrekken als ze geen CO2 uitstoten.

Boost

De verkoop van elektrische wagens zou hierdoor ook een boost moeten krijgen. Om het verkeer verder te vergroenen pleit Magnette er ook voor het mobiliteitsbudget, dat werknemers de mogelijkheid geeft hun auto in te ruilen voor alternatieve vervoersmiddelen, te versterken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws