Dinsdag 26 November 2019 - 13:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Terzake  I   door Redactie

Vicepremier Alexander De Croo doet straffe uitspraak: “Deze mensen moeten onze absolute prioriteit zijn”

Vicepremier Alexander De Croo doet straffe uitspraak: “Deze mensen moeten onze absolute prioriteit zijn”

Vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) was maandagavond te gast in ‘Terzake’. Daar reageerde hij op de heisa die de voorbije dagen het politieke landschap overheerst.

De Croo vindt niet dat zijn partijgenoot Bart Somers een pleidooi hield voor een paars-groene federale regering. “Bart Somers heeft een observatie gedaan van uitspraken van een aantal mensen van N-VA, die zegden: de Grand Canyon is tien kilometer breed, of mevrouw Demir die zei: we gaan alleen in een regering als het confederalisme op tafel ligt."

Volgens De Croo was dit alleen een oproep tot het stellen van prioriteiten. “Een regering die ervoor zorgt dat mensen die ondernemen, mensen die werken, mensen die gewerkt hebben, erop vooruit kunnen gaan, dat is voor ons de absolute prioriteit."

Prioriteit

“Vier jaar aan een stuk hebben we gezegd: het sociaal-economische is een prioriteit en het communautaire gaat de diepvries in”, klinkt het bij de viceminister. “Dat hebben we vier jaar gedaan en dat hebben we zeer goed gedaan met de N-VA. Voor ons is die prioriteit nog altijd dezelfde."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Alexander De Croo  I  n365  I  Bart Somers  I  N-VA  I  Open VLD