Dinsdag 26 November 2019 - 22:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Niels Albert weet het zeker: “Zo zou een duel tussen mij en Mathieu van der Poel verlopen zijn”

Niels Albert weet het zeker: “Zo zou een duel tussen mij en Mathieu van der Poel verlopen zijn”

Na alle lof die Mathieu van der Poel toegezwaaid kreeg na zijn impressionante overwinning in Koksijde, doet Niels Albert er in zijn column in Het Laatste Nieuws nog een schepje bovenop.

"Ik werd wereldkampioen veldrijden in Koksijde in 2012”, begint Albert. “Op een bepaald moment, weet ik nog, had ik een voorsprong van 45 seconden. Ik was die zondag op mijn best. Soms denk ik: hoe zou het zijn geweest had ik, in de beste versie van mezelf, een keer tegen Mathieu van der Poel kunnen crossen?"

“En dan het liefst op een parcours waar ik altijd op mijn best was, zoals Oostmalle of Koksijde. Had ik dat dan wel gekund? En zou het dan wel spannend zijn geweest?” Hierover zijn hoofd over breken, beseft Albert, is onbegonnen werk. “Je kunt generaties niet vergelijken. Ik aarzel niet om te zeggen dat Mathieu van der Poel de beste crosser ooit is. Dat ik het tegen Mathieu had opgenomen, dat is een onzinnig idee."

De beste

Toch denkt de wereldkampioen van 2009 en 2012 er stiekem over na. “In tachtig tot negentig procent van de wedstrijden was hij ongetwijfeld de beste geweest. Neen, laat me dan nog maar een beetje genieten van mijn wereldtitel op de manier zoals ik hem toen won. En tegen de tegenstanders die er toen waren. Ik wil het liever niet weten waar ik was uitgekomen, mocht Mathieu van der Poel erbij zijn geweest”, besluit hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Niels Albert  I  sport  I  Mathieu van der Poel