N-VA onthult breekpunt voor federale regering: "Hier is absoluut geen draagvlak voor" Politiek
Politiek

N-VA onthult breekpunt voor federale regering: "Hier is absoluut geen draagvlak voor"

N-VA onthult breekpunt voor federale regering: "Hier is absoluut geen draagvlak voor"

N-VA is tegen de abortuswet. Als die gestemd wordt, zal de partij die beslissing bij een regeringsdeelname terugdraaien.

De liberalen, socialisten en groenen willen de abortuswet tot 18 weken toelaten, de bedenktijd tot 48 uur beperken en de ingreep buiten de wettelijke termijnen uit de strafwet halen. Aan de andere kant staan N-VA en CD&V.

Vandaag gaat het debat over de abortuswet verder en volgt er wellicht een stemming in de commissie. “En dat zonder enige onderbouwing, één expert aan het woord te laten of enig debat. Het wordt snel-snel stemmen - want dat is de intentie van de partijen die voor de versoepeling zijn”, zegt Valerie Van Peel aan Het Laatste Nieuws.

"Ik heb alle begrip voor vrouwen die op een gegeven moment in hun leven ongewenst zwanger zijn en daarom voor abortus kiezen. Ik heb vriendinnen die een abortus hebben ondergaan. Maar ik vraag me wel af waar het grote probleem van de huidige wet zich stelt - behalve bij doorgedreven feministen, misschien."

Geen draagvlak

"Hier is absoluut geen draagvlak voor", benadrukt Van Peel. "Als partij leggen we dit mee op de onderhandelingstafel. Maken we deel uit van een regering, zal deze wetgeving - als ze er voordien wordt doorgejaagd - opnieuw bekeken moeten worden.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws