Zware brand in Parijs: 8 doden en dertigtal gewonden Buitenland
Buitenland

Zware brand in Parijs: 8 doden en dertigtal gewonden

Zware brand in Parijs: 8 doden en dertigtal gewonden

In het centrum van Parijs is een brand uitgebroken in een appartementencomplex. Acht mensen zijn daarbij om het leven gekomen. 30 anderen raakten gewond en een van hen verkeert in kritieke toestand, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Een bewoonster van het gebouw is reeds in hechtenis genomen.

“Het dodental kan nog stijgen, omdat het vuur nog altijd woedt op de zevende en achtste verdieping”, laat een woordvoerder van de brandweer weten.

Rond 1 uur ’s nachts brak de brand uit in het acht verdiepingen tellende gebouw. Inmiddels zijn het pand en de aangrenzende gebouwen aan Rue Erlanger in het 16e arrondissement in het zuidwesten van Parijs ontruimd. Sommige bewoners moesten van het dak worden gered.

Zo’n tweehonderd brandweerlieden proberen momenteel het vuur te bestrijden. Enkelen onder hen raakten ook al gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Énorme incendie dans le 16e arrondissement à côté de la rue d’Auteuil ... des gens sont sur le toit de l’immeuble qui est totalement en flammes ! Sauvez ces gens @PompiersParis pic.twitter.com/xynJ3lBNjo

— Chevallier Laetitia (@LaetChevallier) February 5, 2019

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws