Liam Neeson: “Ik wilde een zwarte man vermoorden” Buitenland
Buitenland

Liam Neeson: “Ik wilde een zwarte man vermoorden”

Liam Neeson: “Ik wilde een zwarte man vermoorden”

De Noord-Ierse acteur Liam Neeson bekent dat hij ooit met een wapen rondliep in de hoop een onschuldige zwarte man te vermoorden. Dat als wraak voor de verkrachting van een goede vriendin. Dat meldt USA Today.

In een interview met The Independent vertelt de Taken-acteur hoe hij thuiskwam van een buitenlandse reis en hoorde dat een van zijn vrienden verkracht was. Hierna was hij uit op wraak: “Mijn onmiddellijke reactie was te vragen of ze wist wie het was. Nee. Welke kleur was hij?” Zij antwoordde dat hij een zwarte man was.

“Ik struinde verschillende gebieden af met een gummistok in de hoop dat ik door iemand benaderd werd”, bekent Neeson. “Ik schaam me om het te zeggen. Dat deed ik ongeveer een week in de hoop dat een of andere ‘zwarte klootzak’ uit een pub kwam en tegen me uitviel over wat dan ook. Dan kon ik hem te vermoorden.”

Wat ben je in godsnaam aan het doen?

Neeson, inmiddels 66, kijkt terug naar die tijd vol schaamte en spijt. Toch heeft die ervaring hem een goede les geleerd: als hij overweldigd is door zijn emoties, moet hij even stoppen en zichzelf afvragen, “wat ben je in godsnaam aan het doen?”

“Ik groeide op in Noord-Ierland tijdens de Troubles”, gaat hij verder. “Ik kenden mensen die helemaal verzeild waren geraakt in de Troubles, en ik begrijp die wraaklust, maar het leidt alleen maar naar meer wraak, meer doden en meer doden. Noord-Ierland is daar het bewijs van.”

Ondanks de spijtbetuiging van de acteur, werden zijn woorden ontvangen door een stormloop van kritiek op sociale media.

“But my immediate reaction was I asked, did she know who it was? No. What colour were they? She said it was a black person."

Not how old were they? How tall were they? You just asked what colour were they? I don't care how sorry you are, Liam Neeson, that is disgusting. https://t.co/sCDVTBCBIx

— Hannah Al-Othman (@HannahAlOthman) February 4, 2019

Would Liam Neeson have that same energy if the attacker was white?

— Reece 🇯🇲 (@reecestweetz) February 4, 2019

The funniest thing about the Liam Neeson article is that with he still doesn’t realise what he was doing was racist lmao he just thinks revenge isn’t worth it. He still thinks killing any black person would be revenge for a specific black man raping his friend 😂

— Tupac, The Gay (@NeferLunar) February 4, 2019

That Liam Neeson interview is just so saddening (and yes, still racist). It reinforces the idea that people of colour, and especially black men, are collectively responsible for the misdeeds of one. And that when a woman is sexually violated, it's a man who is left truly wounded.

— Ash Sarkar (@AyoCaesar) February 4, 2019

Liam Neeson’s career. pic.twitter.com/R8oz4EGm1x

— Linda Jenkins ðŸ´ó §ó ¢ó ³ó £ó ´ó ¿ðŸ‡¨ðŸ‡¦â˜•ï¸ðŸ“¸ðŸ“š (@jenksie77) February 4, 2019

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws