Donderdag 28 November 2019 - 11:30   I   door Redactie

'Club Brugge-manager Vincent Mannaert in de problemen na ongeval met vluchtmisdrijf'

'Club Brugge-manager Vincent Mannaert in de problemen na ongeval met vluchtmisdrijf'

Slecht nieuws voor Vincent Mannaert (45). De manager van Club Brugge raakte vorige week betrokken bij een ongeval en zou daarna vluchtmisdrijf gepleegd hebben.

Het Laatste Nieuws meldt dat het parket van Oost-Vlaanderen momenteel onderzoekt of Mannaert schuldig is aan vluchtmisdrijf of niet. In afwachting van het onderzoek is de CEO van Club Brugge alvast vijftien dagen zijn rijbewijs kwijt.

Volgens HLN was Mannaert afgelopen vrijdag rond middernacht betrokken bij een kettingbotsing op de E40 in Nevele, waarbij één gewonde viel. De Club-manager reed als vijfde wagen in op vier wagens die enkele minuten eerder op elkaar waren geknald en de autosnelweg versperden. Mannaert zou uitgestapt zijn, zich uitvoertig geëxcuseerd hebben, maar daarna de plaats van het ongeval opnieuw verlaten hebben.

"We riskeerden daar ons leven"

“Samen met een andere betrokkene ben ik inderdaad vertrokken, omdat er nog een zesde wagen op de auto’s was ingereden en we daar ons leven riskeerden”, reageert Mannaert kort bij Het Laatste Nieuws. De CEO van Club Brugge benadrukt dat hij de avond zelf nog naar de politie heeft gebeld om uit te leggen wat er was gebeurd.

Omdat Mannaert de plaats van het ongeval verliet, onderzoekt het parket nu wel of hij zich wilde onttrekken aan vaststellingen van de politie en dus vluchtmisdrijf pleegde. Komend weekend moet Mannaert een verklaring afleggen op het politiebureau. Voorlopig werd zijn rijbewijs alvast vijftien dagen ingetrokken.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  voetbal  I  sport