Qmusic-stem Sam De Bruyn doet erg verrassende onthulling: “Ik doe het elke avond in bed, vlak voor het slapengaan” Buitenland
Buitenland

Qmusic-stem Sam De Bruyn doet erg verrassende onthulling: “Ik doe het elke avond in bed, vlak voor het slapengaan”

Qmusic-stem Sam De Bruyn doet erg verrassende onthulling: “Ik doe het elke avond in bed, vlak voor het slapengaan”

Vrijdag kent Rode Neuzen Dag zijn finale. Radiomaker Sam De Bruyn is een van de ambassadeurs.

In Story vertelt Sam dat hij zes jaar geleden zelf kampte met een burn-out. “Ik legde mezelf te veel druk op en ik voelde ook druk van buitenaf, waardoor ik geen uitlaatklep meer had”, zegt hij. “Mijn batterij was volledig plat, want ik verspilde alleen maar energie, ik deed niets om mijn batterijen op te laden."

Hij geeft aan dat hij er weer bovenop geraakte door afstand te nemen van zijn werk en gewoon dingen te doen die hem energie geven. “Boeken lezen, naar theater gaan, afspreken met vrienden, culturele activiteiten doen… Daar had ik meer nood aan, besefte ik."

Trucjes

Toen hij in therapie ging, leerde de Qmusic-presentator ook trucjes om uit die burn-out te geraken. Mediteren is er daar eentje van. “Dat doe ik in bed, elke avond voor het slapengaan. Ik kan iedereen meditatie aanraden. Heel wat bekende collega’s doen het trouwens om aan hun drukke agenda’s te ontsnappen”, aldus Sam.

Populair

Laatste nieuws