Zeer slecht nieuws over klimaatactiviste Kyra Gantois Royalty
Royalty

Zeer slecht nieuws over klimaatactiviste Kyra Gantois

Zeer slecht nieuws over klimaatactiviste Kyra Gantois

Kyra Gantois richtte samen met Anuna De Wever de scholierenactie ‘Youth For Climate’ op. Ze werd een spreekbuis van de beweging, totdat ze de deur achter zich toetrok omdat ze het beu was om “behandeld te worden als vuil”.

Gantois kondigt nu op haar Instagrampagina aan dat ze voor onbepaalde duur stopt met al haar activiteiten op sociale media. “Na lang nadenken heb ik besloten om mijn sociale media on hold te zetten voor onbepaalde duur”, schreef ze.

“De laatste maanden heb ik alleen maar stress waardoor mijn gezondheid en schoolprestaties daar ook onder gingen lijden”, vervolgt Gantois. “Ik ben daardoor bijgekomen waardoor ik me niet 100% goed voel in mijn lichaam. Ik heb het gevoel dat ik het tegenwoordig alleen nog maar doe voor anderen en niet meer voor mezelf."

Steun

“Dus ik neem een break van sociale media om even op mezelf te komen, te focussen op mezelf, mijn lichaam, mijn relatie, … Ik wil jullie allemaal enorm hard bedanken voor de steun die ik gekregen heb de afgelopen maanden en tot binnenkort”, besluit ze.

Populair

Laatste nieuws