Donderdag 28 November 2019 - 22:00   I   Foto: Facebook  I   Bron: RTL Nieuws  I   door Redactie

Demi en Rodanya leggen bom onder Temptation Island: “Het was écht niet oké dat dit gebeurde”

Demi en Rodanya leggen bom onder Temptation Island: “Het was écht niet oké dat dit gebeurde”

RTL heeft een externe partij ingehuurd om een onafhankelijk onderzoek te voeren naar programma’s als ‘De Villa’, ‘Temptation Island’ en ‘Love Island’. Dat meldt RTL Nieuws.

Aanleiding hiervoor is een filmpje uit ‘De Villa’ dat de ronde deed op Twitter. Hierin is te zien hoe een jongen zich opdringt aan een meisje. Zij wimpelde hem duidelijk af, maar de jongen wist niet van ophouden. Demi, oud-deelneemster van ‘Temptation Island’, vindt het alvast goed dat de scène uit ‘De Villa’ overal te zien was. Zo ziet iedereen met eigen ogen hoe het er soms aan toe gaat.

"Er wordt best veel gepusht, maar dat weten alleen de deelnemers en de mensen achter de schermen”, zegt ze. "Ik heb er goed over nagedacht en heb nergens spijt van. We kregen begeleiding van een psycholoog en wisten van tevoren wat het programma inhield." Maar: "Ik had nooit verwacht dat het zo heftig zou zijn. En dat ik zo sterk in mijn schoenen moest staan."

Meer spanning

Zo ervoer Demi de druk om te feesten, te drinken en zelfs om vreemd te gaan. "Ons seizoen werd als saai bestempeld", vertelt ze. "Daarom werden we op een gegeven moment op dag zeven bij elkaar geroepen door het productieteam. Er moest meer gebeuren, we moesten voor meer spanning zorgen, anders zou het programma niet slagen. Als dat continu tegen je wordt gezegd, dan voel je ergens: ik moet meedoen. Ik moet wilder worden."

Ook Rodanya, eveneens een ex-deelneemster, heeft er haar zegje over. Een verleider, die door het productieteam werd gedwongen ‘het nog eens bij Milou te proberen', zag ze in huilen uitbarsten. "Hij wilde niet, maar hij kreeg ook maar gewoon opdrachten van het productieteam. Niet oké dat verleiders zo worden gepusht om ánderen te pushen."

Spannende TV

Rodanya voelde tijdens haar deelname, net als Demi, druk van bovenaf. "Er is continu drank aanwezig. Ze verplichten je tot niets hoor, maar je voelt wel dat ze hopen dat je dronken wordt en dan dingen gaat doen waardoor drama's ontstaan. Je móét voor spannende tv zorgen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Demi  I  Rodanya  I  Temptation Island  I  shownieuws