'Play-offs worden wellicht afgeschaft, pak meer clubs in JPL' Sport
Sport

'Play-offs worden wellicht afgeschaft, pak meer clubs in JPL'

'Play-offs worden wellicht afgeschaft, pak meer clubs in JPL'

De G5 pleit voor een BeNeLeague, maar die lijkt er nog niet meteen te komen. Dat zou immers de doodsteek betekenen voor veel kleinere clubs in België. Daarom pakt de zogenaamde K11, de elf kleinere clubs, uit met een nieuw voorstel.

De K11 wil de play-offs afschaffen en naar een profcompetitie met twintig clubs gaan. 1B zou dan afgevoerd worden. Dat is op dit moment een kerkhof waar zowat alle clubs zware financiële verliezen lijden.

In mei lag dat ook al op tafel met enkele andere voorstellen, maar geen enkel voorstel haalde de nodige meerderheid van 80 procent. Vandaag is het anders. Er moet slechts een tweederdemeerderheid gevonden worden en er is ook meer steun voor dit initiatief.

Bij de K11 rekenen ze er ook op dat er clubs binnen de G5 voor het idee gewonnen zullen zijn. Club Brugge heeft zich nooit een voorstander van de play-offs getoond en ook Standard zou liever terugkeren naar een normale competitieformule.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws