Vrijdag 29 November 2019 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Sven Nys verrast met straffe uitspraak over Van der Poel: "Ik heb het lang niet gezegd"

Sven Nys verrast met straffe uitspraak over Van der Poel:

Mathieu van der Poel heeft 33 crossen op rij gewonnen. De laatste nederlaag van de Nederlander dateert al van 1 november 2018. Ook Sven Nys is zwaar onder de indruk.

"Zelf heb ik ooit wel eens tien crossen na mekaar gewonnen, maar daarna was het onherroepelijk gedaan. Het valt soms niet op, maar elke crosser heeft betere en mindere periodes in zijn seizoen. Als het bij pakweg Eli Iserbyt minder draait, zie je dat meteen aan zijn resultaat: in Koksijde werd hij 13de. Van der Poel heeft zeker ook een vormcurve met ups en downs, maar in een slechte dag is hij nog altijd de beste", zegt Nys in Het Laatste Nieuws.

"In de eerste crossen die hij dit jaar gereden heeft, was hij echt nog niet top, maar toch won hij. ‘Omdat de tegenstand niets voorstelt’, zeggen ze dan. Fout, de rest is niet slecht, hij is uitzonderlijk goed. Op de weg en in het mountainbiken zie je toch gelijkaardige dingen: of zijn dat daar ook allemaal prutsers?”

Eddy Merckx

“Ik heb het lang niet gezegd, maar nu doe ik het wel: de nieuwe Eddy Merckx is opgestaan", vervolgt Nys. "Dit is een coureur die alles heeft meegekregen van Moeder Natuur. Fysieke capaciteiten, mentaal zo stabiel, schoonheid op de fiets, een uitstekende relatie met de fans… Wout van Aert is ook een renner met een enorm ­fysiek vermogen, maar Van der Poel doet daar dan nog een perfecte techniek bij – hoe hij bochten neemt, is om van te smullen – plus explosiviteit plus de kunst om vrij om te gaan met druk en stress.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Sven Nys  I  Mathieu van der Poel  I  sport