Zaterdag 30 November 2019 - 14:00   I   door Redactie

Verschueren komt met mededeling over Kompany: "Het wordt hoog tijd"

Verschueren komt met mededeling over Kompany:

Er is heel wat te doen rond de rol die Vincent Kompany nu heeft bij Anderlecht. Michael Verschueren schept nu duidelijkheid.

“Vincent is de voorbije weken nooit verdwenen. Voor júllie van de pers, misschien. Nu, het lijkt me de hoogste tijd dat eens duidelijkheid komt over de rol van Vincent bij Anderlecht", zegt de sportief directeur in Het Laatste Nieuws

"Wij wilden eerst het model op punt stellen vooraleer op de markt af te stappen. Als je eerst het theoretisch model uitrolt, en daarna moet je gaan finetunen – logisch –, zullen de mensen rap zeggen: ‘Anderlecht beleeft voetbal op papier.'”

“Vincent is player-manager”, legt Verschueren uit. “Onder ‘manager' wordt ruwweg verstaan: het voetbal, de playstyle, in kaart brengen waarmee Anderlecht zich dient te vereen­zel­vigen, daarnaast bepalen welke profielen nodig zijn om die play­style uit te voeren, en aangeven hoe de playstyle vanaf de academie kan aangeleerd worden – dat laatste is een werk van máánden: jeugdcoaches op één lijn krijgen, leadership definiëren... Vincent is zo'n beetje de architect van wat wij intern ‘Anderlecht 2.0' hebben genoemd."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal