Zaterdag 30 November 2019 - 11:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: AD.nl  I   door Redactie

Jurylid van De Slimste Mens Marc-Marie Huijbregts zwaar onder vuur: “Je voegt absoluut niets toe”

Jurylid van De Slimste Mens Marc-Marie Huijbregts zwaar onder vuur: “Je voegt absoluut niets toe”

In Vlaanderen kennen we Marc-Marie Huijbregts als de aimabele Nederlander die zetelt in de jury van ‘De Slimste Mens’. Maar niet iedereen is fan.

Dat werd pijnlijk duidelijk in de Nederlandse talkshow ‘De Wereld Draait Door’. Daar was Marc-Marie sidekick van presentator Matthijs Van Nieuwkerk, en zanger Dries Roelvink was een van de gasten. De twee kunnen het klaarblijkelijk niet zo goed vinden met elkaar.

Huijbregts liet immers eerder al in dezelfde talkshow optekenen dat hij absoluut niet naar Roelvink kan luisteren. Toen de tafelgasten net in een verhitte discussie verwikkeld waren, liet Roelvink geen kans onbenut om Marc-Marie uit zijn tent lokken: “Hij is ook een enorme fan van mijn columns."

Verschrikkelijk

Marc-Marie snauwde meteen terug. “Nee, die vind ik verschrikkelijk. Ik zeg het ook zo hoor: ja, ik vind het verschrikkelijk omdat ik elke keer denk: elke dag Dries Roelvink wat ie van Syrië vindt. Dan zet ik de radio af”, klonk het.

Waarop Roelvink weer counterde. “Het is jouw sidekick. Ik vind hem absoluut niet geschikt als sidekick voor een talkshow. Je wil de lachers op je hand krijgen, maar je voegt niets toe”, waarop Huijbregts, enigszins gepikeerd: “oh, nou, dank je wel, top."

Wat is jouw mening?