Zaterdag 30 November 2019 - 15:00   I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Zeer belangrijk nieuws over de teruggestuurde Antwerpse IS-vrouwen

Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het gevangeniswezen, bevestigt aan Het Nieuwsblad dat de twee Antwerpse IS-vrouwen die Turkije vrijdag naar ons land terugstuurde, zijn overgebracht naar de gevangenissen van Antwerpen en Brugge.

Zeer belangrijk nieuws over de teruggestuurde Antwerpse IS-vrouwen

Fatima Benmzouian en Rahma Benmzouian, twee zussen afkomstig uit Borgerhout zijn eerder in ons land tot vijf jaar cel veroordeeld voor deelname aan activiteiten van een terreurgroep. Bij hun aankomst in België vrijdagavond werden ze meteen opgepakt en naar de gevangenis gebracht.

Een van hen is overgebracht naar de gevangenis van Brugge omdat daar, naast een vrouwenafdeling, ook een medisch centrum is. De andere vrouw werd naar de gevangenis van Antwerpen gestuurd.

Ontmoeting

Over het regime dat de IS-vrouwen zullen ondergaan wordt zaterdag in de loop van de dag beslist. “Dat verloopt via het gewoonlijke draaiboek, waarbij de directeur in principe binnen de 24 uur een ontmoeting heeft met de gedetineerde en beslist over het regime”, zegt woordvoerster Van De Vijver.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  IS  I  n365