Zaterdag 30 November 2019 - 20:30   I   Foto: Pixabay  I   Bron: KMI  I   door Redactie

Het wordt volgende week wel heel erg koud: dit staat ons te wachten

Het wordt volgende week wel heel erg koud: dit staat ons te wachten

Na een koud weekend, zal ook volgende week de vrieskou aanhouden. Vooral ’s nachts en in de vroege ochtend is er gevaar voor gladde wegen.

Zaterdagavond neemt de bewolking toe vanaf het zuiden. De minima zullen schommelen tussen -4 in de Hoge Venen en +3 graden aan zee. Zondag wordt een zwaarbewolkte dag. Lokale smeltende sneeuw is mogelijk. Temperaturen liggen overdag tussen 0 en 6 graden, ’s nachts minima van 4 tot -4 graden.

Maandag is er kans op aanvriezende mist en het wordt wisselend bewolkt. Maxima van 2 tot 3 graden in de Hoge Venen tot 8 à 9 graden aan zee. Dinsdag wordt het wel weer zonniger, maar de temperaturen blijven aan de lage kant: maxima van 3 tot 6 graden.

Neerslagzone

Woensdag is er opnieuw lage bewolking en temperaturen tussen 3 en 7 graden met een matige zuidoostenwind. Donderdag is er in het noorden van het land nog kans op nevel en mist. Op andere plaatsen wordt het vrij zonnig en pas tegen de avond bewolkt. De maxima liggen dan tussen 1 en 7 graden.

Vrijdag trekt een neerslagzone over België: In de Ardennen is er kans op sneeuw. De temperaturen zullen schommelen tussen 1 en 9 graden bij een vrij krachtige zuidwestenwind.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  n365  I  temperaturen  I  weer