Zondag 1 December 2019 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Stefan Everts ziet zwaar af: "Het is genoeg geweest"

Stefan Everts ziet zwaar af:

Vorig jaar werd Stefan Everts het slachtoffer van een malaria-aanval. Sindsdien is het één lange lijdensweg geworden voor de voormalige motorcrosser.

Everts kreeg maar een kleine kans op overleven. "Ik heb dit verhaal intussen al een paar keer gehoord, maar het blijft heftig. Eigenlijk moet ik blij zijn dat ik mijn verjaardag nog mág vieren", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Ik had 33% malaria in mijn bloed. Het was een van de eerste dingen die de dokter tegen mij zei toen ik weer bij bewustzijn was: we zijn gaan opzoeken wie dit ooit overleefd heeft, maar we hebben niemand gevonden. Wow, dan besef je hoe close het geweest is. Ik had nog een sterk en gespierd lichaam dankzij mijn sportachtergrond. Wellicht is dat mijn redding geweest."

Everts heeft moeilijke periodes al gekend. Twee weken geleden brak hij. "Op het verkeerde moment hoorde ik het verkeerde liedje op de radio. Eentje van de Amerikaanse rockband Train (bekend van onder meer Drops of Jupiter en Hey, Soul Sister, nvdr). Toen had ik héél eventjes iets van: voor mij mag het allemaal stoppen. Ik heb genoeg afgezien.”

Veel pijn

“Ik heb nog veel pijn in mijn rechtervoet, waar ik geen tenen meer heb. Links, waar ik nog twee tenen heb, is ietsje beter. Het ziet niet uit. Ik vind het vies, alsof ze met een slijpschijf tekeer zijn gegaan. Nu ja, daar lig ik niet meer van wakker. Het ergste is dat ik sinds december vorig jaar geen enkele dag zonder pijn heb gekend. Bij iedere stap die ik zet, voel ik een pijnscheut. De minste druk op de voorkant van mijn voet, doet veel pijn. Tien minuten rechtstaan? Dan word ik gek en moet ik gaan liggen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Stefan Everts  I  shownieuws  I  sport