Zondag 1 December 2019 - 20:00   I   door Redactie

Marc Coucke volledig in shock: "Dit is mij vandaag overkomen op Oostende"

Marc Coucke volledig in shock:

Marc Coucke heeft Oostende al tijdens de rust van de wedstrijd tussen KVO en Anderlecht verlaten. Oostende-voorzitter Franck Dierckens ging over de schreef met een interview dat hij enkele uren voor de wedstrijd gaf.

“Twee uur voor een al beladen partij zo’n dingen zeggen, dat doe je niet”, aldus Coucke op Radio 1. “Dat is gewoon om de dingen op te hitsen en alles behalve sereen, gepast of sportief. Kijk, ik heb nooit enige zaken met Dierckens gedaan. Dat hij nu alles op mij steekt, vind ik echt niet kunnen.”

"Bij de onderhandelingen van Oostende ben ik toch niet betrokken?  Als je facturen niet betaalt, dan heb je schulden. Hij heeft zijn marketingbudget met miljoen verlaagd, verschillende sponsors zijn vertrokken. Dat is toch mijn schuld niet? Er is personeel vertrokken. Maar wat wil je, als je in interviews verkondigt dat je bijna failliet bent."

"Nooit gedacht"

"Voor de match kreeg ik van enkele veiligheidsverantwoordelijkheden het bericht dat ik beter niet in de tribune zou plaatsnemen", vervolgt Coucke. "Om de fans niet extra op te hitsen. Ik heb daarop beslist geen olie op het vuur te gooien en de match in de kleedkamer te volgen. De ‘match delegate’, die contact heeft gehad met de hoogste voetbalinstanties, is me dan komen zeggen dat ik daar vijf minuten voor de rust weg moest zijn. En na de rust na vijf minuten mocht terugkomen. Ik had nooit gedacht zo’n dag hier te beleven.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KV Oostende  I  Anderlecht  I  v24  I  voetbal