-->

Wouter Beke: "Er is geen sprake van Michel II"

Wouter Beke:
Maandag 10 December 2018 - 17:20   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

De nieuwe oranje-blauwe coalitie is geen "Michel II". Dat benadrukt CD&V-voorzitter Wouter Beke. "De regering wil met het programma dat ze gemaakt heeft verder werken en dat in goed samenspel met het parlement."

N-VA en sp.a vinden dat echter wel en zijn van mening dat er een vertrouwensstemming moet gevraagd worden in het parlement. "Dit gaat niet over Michel II, maar over een bestaande regering waar een partij ontslag heeft uit genomen en een aantal mensen vervangen zijn. De regering wil verder werken met het programma dat ze gemaakt heeft en dat in goed samenspel met het parlement rond een aantal belangrijke dossiers zoals koopkracht, klimaat en veiligheid", zei Beke na het partijbestuur van maandag.

Beke voegt er wel aan toe dat er naar het parlement moet gegaan worden om een meerderheid te vinden "rond bepaalde belangrijke thema's". "Wij vinden dat er nu verantwoordelijkheidszin aan de dag gelegd moet worden. Dat betekent dat we er nu op zes maanden voor de verkiezingen voor moeten zorgen dat deze regering, de regering-Michel, nog een aantal belangrijke dossiers kan beslissen die belangrijk zijn voor de mensen, en daarvoor steun zoekt in het parlement."

TAGS  I  Wouter Beke