Maandag 2 December 2019 - 11:00   I   door Redactie

Gert Verheyen haalt zwaar uit naar Anderlecht

Gert Verheyen haalt zwaar uit naar Anderlecht

Gert Verheyen kan geen begrip opbrengen voor het spel van Anderlecht op het veld van KV Oostende. Paars-wit ging met 3-2 onderuit.

"Alles begint met de intentie en mentaliteit waarmee je een wedstrijd aanpakt. In Oostende toonde Anderlecht een gebrek aan gretigheid, een gebrek aan beweging zonder bal ook. Nog maar eens. Tempo ontwikkelde het evenmin. Anderlecht voetbalde te traag. Voeg daar dan ook nog eens fouten op verdedigend vlak aan toe en je kan van iedereen verliezen", analyseert Verheyen in Het Nieuwsblad. 

"Van Crombrugge schatte de situatie bij de 1-0 verkeerd in.d Had hij überhaupt wel gekeken naar zijn tegenstander? Kompany ging onder de bal door bij de 2-0. En één-tegen-één werd ook te slap verdedigd. Kana op Akpala of Cobbaut op Hjulsager bij de 3-0: daar moet je als verdedigers gewoon pal staan. Als een ploeg zulke fouten maakt, schiet er niet veel meer over. Er wordt vaak beweerd dat Anderlecht voldoende kwaliteit heeft om bovenin mee te draaien, maar wat het in Oostende aan de bal toonde, was Anderlecht onwaardig. In plaats van een inhaalrace, verliest het steeds meer terrein."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  v24