Man filmt stervende vriendin op festival: “Hij bleef filmen terwijl ze al dood was” Buitenland
Buitenland

Man filmt stervende vriendin op festival: “Hij bleef filmen terwijl ze al dood was”

Man filmt stervende vriendin op festival: “Hij bleef filmen terwijl ze al dood was”

Hij stond erbij en hij keek ernaar. Zo gaat het verhaal van Ceon Broughton en de dood van diens vriendin, Louella Fletcher-Michie. De man gaf zijn vriendin harddrugs op een muziekfestival en filmde haar terwijl ze lag te sterven, aldus BBC NEWS. Op de video is te horen hoe hij haar een “drama queen” noemt.

In 2017 sterft Louella Fletcher-Michie (24) dood aangetroffen in Dorset op het Bestival-terrein. De juryleden in de rechtszaak krijgen nu te horen hoe Ceon Broughton (29) geen hulp zocht toen zijn vriendin zich “gestoord, geagiteerd en ernstig ziek” begon te gedragen. Hij beweert niet schuldig zijn aan doodslag of het geven van drugs. “Ze nam gewillig de drugs die haar werden aangeboden, maar het had een vreselijk effect,” klinkt het.

De openbare aanklager William Mousley beschrijft hoe het slachtoffer pas stierf na een aanzienlijke lijdensweg, en haar vriend urenlang bleef filmen. “Hij deed dat zelfs toen ze al schijnbaar dood was”, aldus Mousley.

Beelden tonen hoe het meisje meermaals vraagt aan haar vriend om haar moeder te bellen, maar hij vertelt Louella om haar telefoon weg te steken. ’s Avonds kon moeder Carol dan toch haar dochter spreken, die ze hoorde krijsen aan de telefoon.

De ouders vertrokken onmiddellijk naar het festival en probeerde terwijl Broughton te contacteren. Ook zijn broer Sam belde hem en drong er bij hem op aan om hulp te halen. Broughton antwoordde alleen met “bel me binnen een uur terug” en verwees naar Louella als een “drama queen”.

Broughton zou het nagelaten hebben om hulp te verstrekken omdat hij vreesde voor de consequenties. Hij had namelijk een maand eerder een opgeschorte gevangenisstraf gekregen. Tijdens de dood van zijn vriendin deed hij niets omdat hij vreesde gearresteerd en vervolgd te worden wegens een strafbaar feit. Volgens de openbare aanklager handelde Broughton puur uit egoïsme en zelfbehoud: “Die nalatigheid was de oorzaak van haar dood.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws